logo

Films Waar Je Honger Van Krijgt

Over de jaren heen zijn er veel verschillende films de revue gepasseerd. Sommige zijn ons bijgebleven en andere minder. Sommige waren grappig en andere triest.

En van sommige werden we misselijk, maar van andere kregen we gewoon honger!

Ik zou zeggen bekijk de volgende trailers eens en laat de films je smaken. ;)

Kapitein Haak

Kapitein HaakIedereen heeft deze film wel gezien in zijn of haar kindertijd. Met Peter Pan als held van de dag. De film zit boordevol avontuur, drama en humor. Kapitein Haak ontvoert kinderen en Peter helpt deze uit de nood. Er spelen bekende acteurs in mee zoals Dustin Hoffmann, Julia Roberts en Robin Williams die onlangs overleden is.

In de film is er een scene waarin de jongens een feestmaal delen in het bos samen met Peter Pan. Niet veel later begint er dan een voedselgevecht tussen de jongeren. Deze scene is niet enkel amusant maar doet ook velen honger krijgen.

Chef

ChefChef is een film die in mei 2014 in de bioscoop verscheen. Het gaat over een man die een kok in een restaurant is en eigenaar wordt van zijn eigen “FoodTruck”.

Zoals je waarschijnlijk al kon raden uit de naam van de film draait het hele verhaal over lekker eten en goed koken en bakken. Het water zal je alleszins in de mond lopen en daarom is het misschien best deze niet te bekijken op een lege maag.

Ratatouille

RatatouilleAnimatiefilms zijn één van mijn favoriete filmgenres. Disney en Pixar hebben al talloze films uitgebracht in dit genre. Denk maar aan Cars, Monsters Inc, Despicable Me en nog zoveel meer. En ze zijn hier goed in, evenals Dreamworks.

Het verhaal gaat over een rat die droomt om een echte chef te worden. Dit is natuurlijk niet evident als rat aangezien deze een slechte reputatie hebben. Hij maakt daarom een pact met een jonge werkkracht in de keuken van een bekend restaurant. Doorheen de film kan je bijna de Franse lekkernijen proeven die deze schattige rat klaarmaakt.

Charlie and the Chocolate Factory

Charlie and the chocolate factoryDeze kennen de meeste mensen onder ons wel. Hij kwam uit in 2005, maar eigenlijk is dit een remake van de film uit 1971 “Willy Wonkaand the Chocolate Factory”.

Het is gebaseerd op een boek van Roald Dahl en gaat over een jongen die door het eten van chocolade als prijs een bezoek aan een magische snoepfabriek wint. Het bezoek wordt geleid door een ongewone snoepmaker, gespeeld door Johnny Depp.

De volledige film is gevuld met snoep, gaande van chocoladerivieren tot struiken en bomen met hangende snoep. Dit is een film die je zeker moet bekijken als je een lekkerbek bent en verzot bent op zoetigheid.

Harry Potter en de Steen Der Wijzen

Harry Potter en de steen der wijzenVoor de meesten lijkt dit waarschijnlijk vreemd dat deze in de lijst staat. Dit is de eerste film uit een reeks van acht kaskrakers. Stuk voor stuk zijn het steengoede films en vooral de Steen Der Wijzen. Ze zijn allemaal gebaseerd op de zeven boeken die JK Rowling geschreven heeft.

Doorheen de film krijgen de kinderen die magie studeren aan Hogwartsmeermaals grote feestmalen voorgeschoteld. Het zien van deze banketten doet velen onder ons zelf honger krijgen. En het feit dat de films op zich redelijk lang duren speelt natuurlijk ook een rol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>