films waarvan je wilt gaan reizen

Films Waardoor Je Wil Reizen

Er zijn zo van die films die je echt aanzetten om te reizen. De films die je hieronder vindt zijn enkele van de meest inspirerende reisfilms. De locatie waar het zich afspeelt en het verhaal doen je dromen van een vakantie waarin je op zoek gaat naar avonturen en ontspanning.

Wanneer je al deze mooie plaatsen op groot scherm ziet wil je stoppen met jouw werk en gewoon direct het vliegtuig nemen naar één van deze mooie bestemmingen.

The Secret Life of Walter Mitty

The Secret Life of Walter MittyDeze film is bij ons begin 2014 uitgekomen in de bioscoop. Hij werd geregisseerd door Ben Stiller die er ook nog eens in acteerde. In zijn rol heeft hij problemen om zijn dagdromen te onderscheiden van de realiteit.Héél vaak begint Mitty te dagdromen. Hij reist naar IJsland waar hij probeert om de ontbrekende negatief terug te vinden. Dit is nodig omdat deze foto op de laatste cover van Life Magazine dient te verschijnen.

In de film zie je de mooie natuur van IJsland en de gevaarlijke vulkanen zoals de Eyjafjallajökull. Iedereen zou dit zeker als reisbestemming moeten aanstippen.

The Beach

The BeachDit is een film die vooral mensen inspireert om naar Thailand te trekken. Het speelt zich af in Zuid-Oost Azië waar een jongeman een vreemde kaart in handen krijgt.

Deze landkaart leidt zogezegd naar een strandparadijs. Dit intrigeert het hoofdpersonage (Richard) en hij gaat op zoek. Deze film geeft een gevoel van avontuur en je wilt bij het bekijken ervan zelf vluchten naar een tropisch land.

Seven Years in Tibet

Seven Years in TibetWe kennen allemaal deze film waarin Brad Pitt de hoofdrol opneemt. Dit verhaalt vertelt de memoires uit 1952 van Heinrich Harrer. Hierin beschreef hij zijn ervaringen gedurende de Tweede Wereldoorlog.

Deze Duitser was een bergbeklimmer die zijn vrouw en zoon verliet voor een Himalaya expeditie in 1939. Maar in India werd hij gevangen genomen door de geallieerden. In de film zie je hem ontsnappen uit de gevangenis waarna hij reist naar Tibet en de verboden stad Lhasa. Daar begint zijn spirituele ontdekking. Hij leert er da Dalai Lama kennen die zijn leermeester wordt.

De 2 vormen een blijvende vriendschap. Het mooie en vreedzame landschap in Tibet spreekt aan om het alledaagse stadsleven te verlaten en de wereld te ontdekken.

Into The Wild

Into The WildInto the Wild is een film die gebaseerd is op het waar gebeurd verhaal van Christopher McCandless. Een goede student heeft een rooskleurige toekomst, maar plots laat hij alles vallen. Hij doneert al zijn geld aan Oxfam en verdwijnt.

Het verhaal volgt hem op zijn reis doorheen de Noord-Amerikaanse wildernis op zoek naar geluk en eenvormigheid met de natuur. Deze film zal bij iedereen de liefde voor de natuur aanwakkeren. Het toont wat avontuur echt betekent.

The Motorcycle Diaries

The Motorcycle DiariesDeze film dateert van 2004. Hierin volgen we de 23 jarige medische student Ernesto Guevara de la Serna. Deze wordt later bekend onder de naam Che Guevara.

In 1952 gaat hij samen met zijn vriend Alberto Grenado op reis doorheen Zuid-Amerika gedurende 4 maanden en 8000 kilometer. Ze vertrekken vanuit hun thuis Buneos Aires en eindigen in Venezuela.

Tijdens hun trip ontdekken ze het continent waarin ze leven en passeren ze verscheidene mooie landschappen. De film geeft je een zalig gevoel en wakker je liefde aan voor wegreizen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>